Uitgevoerde projecten

Wat doet het Evenementenbureau van de Universiteit Leiden? Om u een idee te geven van onze mogelijkheden geven wij hieronder een greep uit een aantal uitgevoerde projecten.

Symposium 'Excellence through Diversity'

Jaarlijks vindt in november het symposium over diversiteit plaats. Bestuurders, medewerkers en studenten van de Universiteit Leiden spreken elkaar daar over de bijdrage die diversiteit en inclusiviteit leveren aan de wetenschap, het onderwijs en de universiteit als organisatie. Met inspirerende sprekers uit binnen- en buitenland.


Max Havelaar Toespraken Toernooi

Scholieren en docenten Nederlands uit het hele land komen jaarlijks naar de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden voor het Max Havelaar Toesprakentoernooi. Ze krijgen er colleges en workshops over speechen en stortten zich daarna in een speechwedstrijd. De Universiteit Leiden sponsort het Max Havelaar Toesprakentoernooi. Leidse wetenschappers en alumni verlenen hun medewerking. Zo verzorgt hoogleraar Journalistiek en nieuwe media Jaap de Jong een spoedcursus retorica. Leidse afgestudeerde neerlandici, nu werkzaam in de speech- en communicatiepraktijk, geven leerlingen tips voor goed speechen.


Tentoonstelling Peter van Straaten

Het Evenementenbureau verzorgde de tentoonstelling van Peter van Straaten in het Kamerlingh Onnes Gebouw. Cartoonist Peter van Straaten ontving op de 436ste Dies Natalis van de Leidse universiteit een eredoctoraat voor de scherpzinnige wijze waarop hij mensen en maatschappelijke verschijnselen observeert en analyseert, en gedrags- en denkprocessen blootlegt.


Nova College Tour

In de Pieterskerk in Leiden werd het tv-programma Nova College Tour opgenomen met Ayaan Hirsi Ali, die sinds enkele jaren in Amerika woont maar speciaal naar Nederland was overgevlogen. Nova doet Leiden graag aan: al twee keer eerder zocht de College Tour hulp bij het Evenementenbureau, eenmaal voor een opname met Hans Teeuwen en later voor een opname met Jan Jaap van der Wal.
Bij deze derde College Tour werd Hirsi Ali onder leiding van presentator Twan Huys door studenten van de Universiteit Leiden aan de tand gevoeld. Het Evenementenbureau heeft daarvoor ruim tweehonderd studenten gezocht en gevonden. De logistiek en de voorbereiding van de opname kwamen voor rekening van het Evenementenbureau, waaronder de bemiddeling met de locatie, de catering en de intensieve beveiliging van Hirsi Ali. Klik hier voor een bericht en een filmpje van de opname.


Laatst Gewijzigd: 13-03-2014