Start Single Sign On

Log slechts één keer in met uw account en krijg toegang tot meerdere toepassingen.

Met de invoering van Account Self Service wordt een start gemaakt aan opbouw van de Single Sign On omgeving van de universiteit. Met Single Sign On logt u slechts één keer in met uw ULCN-account en krijgt u toegang tot meerdere toepassingen. U kunt switchen van de ene toepassing naar de andere zonder dat u opnieuw hoeft in te loggen.


Toepassingen

De Single Sign On omgeving van de Universiteit Leiden heeft een naam: uAccess. De volgende interne toepassingen bevinden zich onder uAccess:

 
Single Sign On geldt ook voor de via SURFconext aangeboden externe toepassingen. Enkele voorbeelden uit de lijst van beschikbare SURF-diensten zijn:

  • Ebsco
  • Ellips
  • SURFmedia
  • SURFspot

 
Bekijk de voor u beschikbare toepassingen op de startpagina van uAccess.

Het principe van eenmalig inloggen is alleen van toepassing voor alle toepassingen die zijn aangesloten op uAccess. Toepassingen zoals Blackboard en uSis zijn (nog) niet aangesloten bij uAccess.

Controle bij Account Self Service

Bij elke inlogpoging wordt in uAccess gecontroleerd of u uw profielgegevens en beveiligingsvragen heeft ingevoerd en of uw wachtwoord binnenkort gaat verlopen. Indien van toepassing wordt u eerst gerouteerd naar Account Self Service voor het bijwerken van uw profielgegevens, het instellen van uw beveiligingsvragen en het wijzigen van uw wachtwoord. Vervolgens wordt u gerouteerd naar de oorspronkelijke toepassing waarvoor u in uAccess moest inloggen.

Meer informatie

Lees de pagina uAccess voor meer informatie.

Laatst Gewijzigd: 17-12-2013