Universitair Facilitair Bedrijf (UFB)

Het UFB levert een breed scala aan diensten en producten, zoals catering, kopiëren en printen, post en transport, gebouwvoorzieningen, fotografie en audiovisuele middelen.

Faculty Club

De Faculty Club in het Academiegebouw biedt passende ruimtes voor vergaderingen, lunches, diners, recepties of andere ontmoetingen voor de universitaire gemeenschap.
Meer informatie over de Faculty Club.


Catering

Van het dagelijkse mensamenu tot evenementen in bijzondere locaties. Catering verzorgt alle restauratieve voorzieningen binnen de universiteit.
Meer informatie over catering.

Kopiëren en printen

De Xafax-kaart, visitekaartjes, voorbedrukt briefpapier en enveloppen, kopieermachines en de Copy & Printshop vallen allemaal onder het domein Copy Print en Mail.
Meer informatie over kopiëren en printen.

Servicedesk

De Servicedesk is er speciaal voor de gebruikers van de gebouwen, u kunt hier terecht met al uw vragen over facilitaire dienstverlening. Denk hierbij aan automaatstoringen, verhuur van AVC middelen of kleine gebreken aan het gebouw.
Meer informatie over de servicedesk.

Post en transport

Interne en externe post, kleine of grote pakketjes, iets versturen of iets ontvangen? De afdeling Post & Transport regelt dit voor u.
Meer informatie over post en transport.

Receptie en bedrijfshulpverlening

De recptie verzorgt de ontvangst van bezoekers en coördineert de hulpverlening bij kleine incidenten of grote calamiteiten.
Meer informatie over receptie en bedrijfshulpverlening.

AVC, fotografie en zalen

Het Audio-Visueel Centrum (AVC) verzorgt presentatiemiddelen, zowel voor reguliere colleges als voor congressen, tentoonstellingen of lezingen. En voor de verslaglegging heeft Photo & Digital de juiste oplossing.
Meer informatie over AVC, fotografie en zalen.

Werkplek en gebouwvoorzieningen

Uw werkplek schoon? Een mooie plant in de vensterbank? Of heeft u vragen over uw arbeidsomstandigheden? Schoonmaak, Arbo & Milieu en Groenvoorziening verzorgen de passende dienst voor uw werkplek of gebouw.
Meer informatie over werkplek en gebouwvoorzieningen.

Over het UFB

Het Universitair Facilitair Bedrijf (UFB) levert een breed scala aan diensten en producten, die direct of indirect ondersteunend zijn aan het onderwijs en onderzoek aan de Universiteit Leiden. Klanten zijn bijvoorbeeld medewerkers, studenten, bestuurders en universitaire eenheden.

Het UFB kent een tweeledige structuur. Er is een verdeling in domeinen (bepaalde facilitaire producten en diensten, zoals bijvoorbeeld Copy & Printshops) en daarnaast is er op elk gebouw (of cluster van gebouwen) van de universiteit een facilitair manager, die de facilitaire zaken regelt en als aanspreekpunt fungeert. Dit zijn de zogenaamde facilitaire clusters. De verdeling in domeinen garandeert efficiëntievoordelen voor de hele universiteit, terwijl de lokale aanwezigheid goede service voor klanten mogelijk maakt.

Het UFB is in 1995 ontstaan uit onderdelen van het Bureau van de Universiteit en van enkele faculteiten en diensten. In de loop van de jaren zijn daar steeds meer onderdelen bijgekomen.

Meer informatie over de organisatie van het UFB.

Laatst Gewijzigd: 30-09-2009